CONSULTEN | WERKWIJZE | TARIEVEN | VERGOEDINGEN | PRIVACYVERKLARING

Meer dan 20 jaar gecombineerde ervaring en expertise


CONSULTEN

Wil je een consult? Mail me gerust!
Als je een afspraak wilt maken voor een consult, kun je me het beste mailen. Ik ben per mail beter bereikbaar dan via de telefoon, omdat ik regelmatig in consulten zit en je dan niet direct te woord kan staan. 


Thuiswerk
Bij je aanmeldingsmail of nadat er een afspraak is gemaakt, stuur ik jou het thuiswerk toe. Dit zijn formulieren die je in kunt vullen. Als je mij deze ingevulde formulieren terug stuurt (per mail of per post), dan kan ik me goed voorbereiden op ons consult en alvast een plan van aanpak maken wat op jou is afgestemd.


Consult
Momenteel doe ik alleen telefonische- en beeldbel consulten. In het consult onderzoek ik met jou waar je meer energie en gezondheid op kunt winnen. We nemen je voedingspatroon, klachten, (medisch) dossier en constitutie met elkaar door. Na het consult maak ik een voedingsadvies speciaal op maat gemaakt. Eventueel verwerk ik er ook suppletie in. Het voedingsadvies wordt zoveel mogelijk op jouw behoeften en wensen afgesteld.


Voedingsadvies
Een persoonlijk voedingsadvies bestaat uit een praktisch dagmenu met allerlei suggesties en variaties. Zo kun je zelf onderzoeken wat je lekker vindt om te eten en kun je de geneeskrachtige werking van voeding ervaren.

WERKWIJZE

Hoe gaan we te werk?
Wij vormen samen en team, daarom is het belangrijk dat we allebei samenwerken als een team, gemotiveerd zijn en met elkaar samenwerken. We zijn van elkaar afhankelijk en het vraagt inzet van zowel jouw als mijn kant om een behandeling te laten slagen. Respectvol, eerlijk en duidelijk met elkaar communiceren maakt het samenwerken nóg prettiger!


Word jouw eigen ‘goeroe’
Tegenwoordig heeft iedereen wel een mening over gezond eten en er zijn zoveel voedingsstromen, ‘voedingsgoeroes’ en ideeën over voeding. Wat ik je wil leren, is hoe je jouw eigen ‘goeroe’ wordt; dat je zélf ontdekt welke voeding er echt bij jou past. Dit kun je doen door te meten, bijvoorbeeld door middel van bepaalde bloed- en of ontlasting onderzoeken.

Maar ook door te eten en te ervaren (een innerlijk ‘weten’) kun je ontdekken wat voeding met je doet. Uiteindelijk leer ik je graag hoe je bepaalde (voedings)keuzes kunt maken zodat je mij niet meer nodig hebt. Dat je zelf leert wanneer je iets beter wél of beter niét kunt eten.


Constituties en Ayurveda
Ik ben er ook van overtuigd dat je je het beste kunt voeden naar jouw constitutietype. Ieder mens wordt geboren met een bepaalde constitutie, een soort blauwdruk van het totaal aan al jouw geestelijke en fysieke eigenschappen. In m’n praktijk werk ik veel met de drie constitutietypen ‘Vata’, ‘Pitta’ en ‘Kapha’. Deze termen zijn afkomstig uit de Ayurveda; een gezondheidsleer uit India die al meer dan 3000 jaar oud is. ‘Ayus’ betekent leven en ‘Veda’ staat voor kennis; Ayurveda refereert dus aan de kennis van het leven. Het klinkt misschien een beetje als een ver-van-je-bed-show… blijf aan de lijn; ik maak in het consult een vertaalslag voor je naar de meer bekende termen: Hert, Tijger en Olifant!


Het Energie Herstelplan
Naast de constituties werk ik veel met het Energie Herstelplan. Dit is een Westers stappenplan voor het herstellen van je energie wat geïnspireerd is door de Oosterse geneeskunde. Je leert hoe het gesteld is met je lever, je vertering en je reserve energie, oftewel je (bij)nieren, oftewel je ‘accu’. Ik leer je graag meer over hoe je kunt ‘bijtanken met Superbenzine’ en hoe je je ‘accu’ kunt opladen zodat je meer energie hebt.


Ik werk het liefst op een praktijkgerichte en concrete manier met je samen!

TARIEVEN

De kosten voor alle consulten zijn € 23,50 per kwartier


Kosten voor het (eerste) consult/intakegesprek
Hiervan wordt de bestede tijd afgerond op 15 minuten. Dieetadvies is vrijgesteld van BTW. Je kunt een afspraak maken naar aanleiding van je klachten, maar ook naar aanleiding van onderzoeken en doe-het-zelf-testen. Alleen een kennismakingsgesprek is gratis en duurt maximaal 10 minuten. Vooraf moet er duidelijk zijn dat het om een kennismakingsgesprek gaat, anders valt de bestede tijd onder een consult waarvoor € 23,50 per kwartier wordt berekend.


Het eerste consult
Het eerste consult vraagt de meeste tijd en dus ook de nodige kosten. Hieronder staat precies beschreven hoe de kosten zijn opgebouwd. Reken voor het 1e consult op een bedrag tussen € 225 – € 275 dan weet je ongeveer waar je aan toe bent. Afhankelijk van je klachten, motivatie, houding, vooruitgang en doelen, nemen de vervolgconsulten over het algemeen minder tijd in beslag. De kosten voor het 1e consult zijn opgebouwd uit de voorwerk-, gespreks- en nawerktijd met zowel directe- als indirecte tijd. Hoe dit precies zit, kun je hieronder lezen.


Directe- en indirecte tijd
Binnen het bovenstaande tarief valt zowel de directe- als de indirecte tijd. De directe tijd is de tijd waarin we contact met elkaar hebben aan bijvoorbeeld de telefoon of via een beeldbel consult. De indirecte tijd is de tijd die ik voor jou aan het werk ben waarbij we geen direct contact hebben. Ik ben dan bezig met het bestuderen van je dossier en bepaalde literatuur, het maken van je dieet- of suppletieadvies en het opstellen van het plan van aanpak. Bij ingewikkelde problematiek kan de indirecte tijd oplopen.


Voorwerktijd: 15 minuten (€ 23,50)
Na het sturen van je ingevulde formulieren en voorafgaand aan een consult, bestudeer ik je dossier. Deze dossierstudie valt onder de indirecte tijd en duurt meestal een kwartier. Bij complexe dossiers kan deze tijd oplopen. Als dit gebeurt, mail ik je en geef ik aan hoeveel tijd ik kwijt ben aan je dossierstudie. Ik wacht jouw bevestiging af voordat ik verder ga met het bestuderen van je dossier. Lukt het je niet om alle formulieren voorafgaand aan het consult te sturen, dan nemen we dit mee in het consult. Let er dan wel op dat de gesprekstijd een kwartier langer kan duren en bij complexe klachten nog langer (maximaal tot 45 minuten).


Gesprekstijd: 60 tot 90 minuten (€94 tot €141)
Het eerste consult duurt meestal één uur tot anderhalf uur, doorgaans is dit anderhalf uur. In dit consult nemen we samen je dossier door, leg ik je van alles uit en stel ik je allerlei vragen. Gedurende dit gesprek schrijf ik allerlei criteria op waaraan het dieetadvies moet voldoen om je te ondersteunen en je klachten (zo veel mogelijk) te verminderen.

Ook bespreken we of het handig is om een bepaald bloed- en/of ontlasting onderzoek te laten doen. Je kunt van alles onderzoeken wat je maar wilt, maar het is goed om eerst eens rustig te kijken naar de mogelijkheden voordat je voor (dure en) onaangename verrassingen komt te staan.


Mocht het nodig zijn, dan bespreken we tijdens het eerste consult ook de suppletie die je al gebruikt of suppletie die handig is om zo snel mogelijk te gaan gebruiken. Ik kijk dan of het nodig is om bepaalde supplementen te (blijven) gebruiken. Suggesties voor bepaalde supplementen verwerk ik na het consult in je dieetadvies.


Nawerktijd: 30 tot 60 minuten (€47 tot €94)
De nawerktijd bestaat uit het uitwerken van je dieet- en/of suppletieadvies. Ook valt het bestuderen van achtergrondinformatie en literatuurstudie onder de nawerktijd. Ik ben dan als het ware ‘achter de schermen’ bezig om een zo optimaal mogelijk advies voor je te maken. Dit advies krijg je uiterlijk drie werkdagen na het consult via de mail toegestuurd.


Kosten voor het tweede consult en vervolgconsulten
Afhankelijk van binnenkomende uitslagen van bloed- en/of ontlasting onderzoek, hebben we na 7-8 weken weer contact met elkaar. Het is dan tijd voor de eerste evaluatie, oftewel het tweede consult. Een week voorafgaand aan dit vervolgconsult bestudeer ik eerst weer je dossier en vul jij nogmaals de klachtenregistratie in en stuur je me deze toe.

In het vervolgconsult vergelijken we de klachtenregistraties en is er weer ruimte voor vragen, uitleg en het bijstellen van het dieet en de supplementen. Meestal duurt een vervolgconsult een half uur tot één uur, maar bij complexe klachten kan het oplopen tot anderhalf uur.


Derde consult en ‘onderhoudsconsulten’
Het derde consult vindt 7-8 weken na het tweede consult plaats en ook hier gaan we evalueren. Meestal zijn er drie consulten nodig en dan kun je zelf een heel eind verder. Het is namelijk de bedoeling dat je zelf leert wat bepaalde voeding en suppletie met je doet. Sommige cliënten hebben eens in de zoveel tijd behoefte aan een ‘onderhoudsconsult’. Daarvoor kun je me altijd mailen en dan plannen we een afspraak in de agenda.


Vragen na het consult
Bij het eerste consult komt er veel informatie op je af. Als je dit laat bezinken, kunnen er vragen in je opkomen. Je kunt deze vragen verzamelen en ze naar me mailen. Zijn het gesloten vragen die met een ‘Ja’ of een ‘Nee’ beantwoord kunnen worden, dan doe ik dit tussendoor. Zijn de vragen open of is er meer uitleg nodig, dan kunnen we ze beter met elkaar doornemen in bijvoorbeeld een telefonisch consult (hier zijn ook de kosten van € 23,50 per kwartier aan verbonden). Voor een telefonisch consult wordt een afspraak gemaakt.


Afspraak annuleren
Als je een afspraak afzegt, doe dit dan 48 uur voor het ingeboekte consult per mail of telefoon. Bij niet annuleren of bij annulering minder dan 48 uur van tevoren, wordt 100% van de gereserveerde tijd in rekening gebracht.


Facturering en betaling
Na afloop van het consult ontvang je de factuur per mail. Deze dien je binnen 14 dagen na de factuurdatum te betalen.


Algemene (leverings)voorwaarden
Combi Vitaal levert al haar diensten onder de Algemene (leverings)voorwaarden.
Via onderstaande links kun je deze bekijken:

Algemene Voorwaarden Combi Vitaal

Leveringsvoorwaarden Combi Vitaal

VERGOEDINGEN

(Wat) wordt er vergoed?
Omdat ik graag onafhankelijk wil blijven in de adviezen die ik geef, heb ik geen contracten met zorgverzekeringen. De rekening die je ontvangt, betaal je daarom eerst zelf. Vervolgens kun je de factuur naar je zorgverzekeraar sturen voor mogelijke declaratie. Deze kosten gaan meestal eerst van je eigen risico af. In het basispakket is drie uur aan dieetadvisering opgenomen, maar dit kan verschillen per zorgverzekeraar. Daarnaast kun je extra uren dieetadvies vergoed krijgen. Dit is afhankelijk van je zorgverzekeraar en of je een aanvullend pakket hebt. Het is handig om je polisvoorwaarden na te gaan, zodat je weet waar je aan toe bent.


Tip
Misschien heb je wat aan de volgende tip: bel voordat je een afspraak maakt met je zorgverzekeraar om precies uit te vragen of en wat je precies vergoed krijgt. Laat dit vervolgens op papier zetten, want de ervaring leert dat er soms iets anders aan de telefoon wordt gezegd dan dat er zwart op wit staat. Zo ben je voorbereid op (onaangename) verrassingen!

PRIVACYVERKLARING

Privacy Combi Vitaal: AVG – Ingangsdatum: 25 mei 2018

In deze privacyverklaring staat hoe Combi Vitaal met jouw gegevens omgaat. De privacyverklaring kan van tijd tot tijd worden aangepast. Combi Vitaal raad je aan om elke keer als je gebruik maakt van haar diensten de privacyverklaring door te lezen; op deze manier ben je altijd op de hoogte.


Wat is de AVG?
De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is een nieuwe Europese privacywet die ingaat op 25 mei 2018. De AVG heeft als doel om dezelfde wetgeving met betrekking tot bescherming van gegevens in alle EU-lidstaten te hebben en om burgers meer controle te geven over hoe en wanneer hun gegevens worden gebruikt. Hoewel de AVG een EU-wetgeving is, moet elk bedrijf dat goederen of diensten aanbiedt aan EU burgers, onafhankelijk van de locatie, zich aan de regelgeving te houden.


AVG en WGBO
In de praktijk worden verschillende persoonsgegevens van jou verwerkt. Dit is noodzakelijk om je optimaal te kunnen behandelen en voor het financieel afhandelen van je behandeling.

Combi Vitaal gaat zorgvuldig en vertrouwelijk met je gegevens om volgens de wettelijke richtlijnen vanuit de AVG en Wet Geneeskundige Behandelingsovereenkomst (WGBO). Soms is het voor de behandeling belangrijk, dat er informatie wordt uitgewisseld met andere zorgverleners. Hiervoor wordt vooraf altijd je toestemming gevraagd.

Als cliënt heb je vanuit de bovengenoemde twee wetten ook rechten, zoals het recht om je (behandel)gegevens op te vragen, te laten wijzigen of (deels) te verwijderen. Hiervoor kun je het ‘Aanvraagformulier inzage, kopie, correctie of vernietiging Medische Gegevens’ bij Combi Vitaal aanvragen.


Privacyverklaring
In verband met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG – EU 2016/679 – EU Privacy Wetgeving) informeert Combi Vitaal wij jou over de verwerking van jouw persoonsgegevens.

Al jouw persoonsgegevens en medische gegevens worden digitaal opgeslagen. Dit wordt gedaan om goede zorg aan jou te kunnen verlenen. Het verwerken van jouw gegevens wordt gedaan volgens het privacy- en dataveiligheidsbeleid van Combi Vitaal. Je gaat met die opslag (verwerking) akkoord door jouw zorg door de praktijk Combi Vitaal uit te laten voeren. Hiervoor heeft Combi Vitaal een ondertekend toestemmingsformulier van jou nodig. Dit formulier wordt je toegezonden als je een afspraak maakt met Combi Vitaal.


Welke gegevens heeft Combi Vitaal van jou nodig?
Als je gebruik maakt van diensten van Combi Vitaal, dan zijn er gegevens van jou nodig. Die verstrek je bijvoorbeeld via de telefoon (zoals bij het maken van een afspraak), via contact met Ellen Geestman of via de mail. Denk hierbij aan:
• Naam
• Adresgegevens
• Telefoonnummer / mobiel nummer
• Email adres
• Geboortedatum
• Gegevens zorgverzekering (naam, polisnummer)
• Bepaalde, ter zake doende, medische gegevens


Waarom is dat nodig?
Combi Vitaal heeft jouw persoonsgegevens nodig voor het uitvoeren van haar werkzaamheden om jou een persoonlijk advies te kunnen geven en om deze vervolgens aan jou te verstrekken. In sommige gevallen gaat het om zogenaamde ‘bijzondere’ en/of ‘gevoelige persoonsgegevens’ van jou. Dat gebeurt alleen als daarvoor noodzaak bestaat met betrekking tot jouw behandeling. Jouw persoonsgegevens worden niet gebruikt voor commerciële doeleinden.


Hoe lang bewaart Combi Vitaal jouw gegevens?
Combi Vitaal bewaart jouw persoonsgegevens vijftien jaar na beëindiging van de dieetbehandeling (verplichting volgens de Wet op de Geneeskundige Behandelovereenkomst).


Jouw rechten als betrokkene
Je hebt het recht:
• om te weten of en welke persoonsgegevens van jou verwerkt worden;
• op inzage en afschrift van die gegevens (tenzij de privacy van een ander daardoor wordt geschaad);
• op correctie, aanvulling of verwijdering van gegevens indien dat nodig is;
• op (gedeeltelijke) vernietiging van jouw medische gegevens. Dit kan alleen als de gegevens voor een ander niet van belang zijn en de gegevens op grond van een wettelijke regeling niet bewaard moeten blijven;
• op het toevoegen van een eigen verklaring (van medische aard) aan jouw dossier;
• en je hebt het recht om je in bepaalde gevallen tegen de verwerking van jouw gegevens te verzetten.


Verstrekking van jouw persoonsgegevens aan derden
Combi Vitaal heeft de verplichting vertrouwelijk met jouw persoonsgegevens om te gaan. Combi Vitaal zal jouw gegevens indien noodzakelijk en met jouw instemming verstrekken aan andere zorgverleners voor behandeldoeleinden (denk hierbij aan een rapportage aan de verwijzer of de overdracht naar een andere instelling bij opname).


Gegevens inzien, aanpassen en verwijderen
Je hebt het recht om jouw persoonsgegevens in te zien, te (laten) corrigeren of te (laten) verwijderen. Je kunt een verzoek tot inzage, correctie of verwijdering sturen naar info@combivitaal.nl. Je krijgt dan van Combi Vitaal een aanvraagformulier voor een verzoek van het inzien, een kopie, het (laten) corrigeren of het (laten) verwijderen van jouw persoonsgegevens. Er zal dan een afspraak worden gemaakt, omdat hiervoor legitimatie altijd noodzakelijk is, om aan te tonen dat het om jouw persoonsgegevens gaat.


Beveiliging
Combi Vitaal neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt hiervoor passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan.
Voor meer informatie over privacy kun je de website van de Autoriteit Persoonsgegevens (https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/) raadplegen.


Heb je toch de indruk dat jouw gegevens onvoldoende beveiligd zijn, onjuist bewaard worden of zonder jouw toestemming worden verwerkt of gedeeld, neem dan contact op via info@combivitaal.nl