Ellen Geestman | Combi Vitaal

Over Ellen Geestman

Sinds 2006 is zij zelfstandig als natuur diëtiste werkzaam in haar eigen praktijk Combi Vitaal.
Daarnaast is zij op verschillende gebieden binnen de diëtetiek actief. De mens en natuur staan voor Ellen centraal.

Wie zij is en hoe zij als natuur diëtiste de diëtetiek benadert, lees je hieronder.


Natuur Diëtiste Ellen Geestman stelt zich voor:
Lekker én gezond eten: ik ben er gek op! Eten is beleven en daarom vind ik het heel belangrijk dat gezond eten ook lekker is, dat je er de tijd voor neemt en dat je er van geniet; alleen of samen. We hebben voeding nodig op meerdere niveaus van ons bestaan. Ik geloof dat het voeden en ontwikkelen van je fysieke-, mentale-, emotionele- en spirituele lichaam ervoor zorgt dat je lekker in je vel zit.

M’n serieuze kant kan ik kwijt in m’n werk en het bezig zijn met gezonde voeding. Daarnaast hecht ik veel waarde aan humor, creativiteit, spontaniteit, contact maken, rust en ontspanning. Muziek, zingen en dansen zijn grote passies die mij voeden. De natuur ontspant mij, daarom wandel ik graag in het bos, de duinen of op het strand.


Advies op maat: ieder mens is uniek!

In mijn leven heb ik ontdekt dat het belangrijk is om advies op maat te krijgen. Ieder mens is namelijk uniek! Ik ben overtuigd van de (geneeskundige) kracht van natuurvoeding; voeding waar zo min mogelijk aan geknutseld is en die rijk is aan allerlei stoffen die het lichaam voeden. Deze (biologisch/dynamische) voeding geeft energie aan het lichaam en is voeding voor je lichaam in plaats van vulling die energie weg rooft. Daarom verwerk ik deze voeding in m’n adviezen.


Wetenschappelijk advies en adviezen vanuit de praktijk

Veel van wat ik adviseer, is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Maar ook ervaring vanuit de praktijk neem ik mee in de adviezen. Met m’n gezonde kritische blik neem ik niet klakkeloos iets aan; ik wil graag eerst iets zien of ervaren. Iets kan in theorie nog zó gezond zijn of klinken, maar jou ziek maken en daar zit je natuurlijk niet op te wachten! Je hebt meer aan een advies wat bij jou past, een advies wat ik graag speciaal voor jou op maat maak.


Wil je een optimale gezondheid? Kies dan voor kwaliteit!

Over Combi Vitaal

Lees hier alles over het ontstaan van’Combi Vitaal’ en: (M)eten is weten, maar weten is meer dan (m)eten


Woorden als logo

Van nature heb ik een nuchter holistische visie; ik sta met beide benen op de grond, maar ik weet zeker dat er meer is tussen hemel en aarde. Als praktijknaam en logo heb ik gekozen voor de woorden ‘Combi’ en ‘Vitaal’. Ik geloof dat een Combinatie van het fysieke, mentale, emotionele én spirituele kan leiden naar vitaliteit, naar dat je je Vitaal voelt. Vitaliteit is nogal een ruim begrip en kan voor iedereen een andere betekenis hebben. Voor mij houdt het in dat je lekker in je vel zit en dat je genoeg energie hebt om te genieten van alle mooie dingen die het leven je te bieden heeft!


(M)eten is weten
Het is heel belangrijk om bepaalde dingen te meten. Regelmatig worden mensen naar een psycholoog doorgestuurd met de diagnose dat de klachten ‘tussen de oren’ zitten. Maar veel psychische klachten kunnen ontstaan door ondervoeding van het lichaam; door een tekort aan vitaminen, mineralen en andere waardevolle stoffen. Met bloed- en/of ontlasting onderzoek en door het aanpassen van het dieet en eventuele supplementen kunnen veel klachten verminderen en zelfs verholpen worden.


Maar weten is meer dan (m)eten!
De term ‘(M)eten is weten, maar weten is meer dan (m)eten’ spreekt mij enorm aan. Je kunt van alles meten, maar niet alles is meetbaar en dat is waar ervaring om de hoek komt kijken. Mijn doel met Combi Vitaal is je te leren proeven, ruiken, voelen en ervaren vanuit een ‘innerlijk weten’ wat eten met je doet. Want een voedingsmiddel kan nog zó gezond zijn, maar als het bij jou niet goed valt, kun je je afvragen of het voor jou wel zo gezond is. Hetzelfde voedingsmiddel wat voor de één gezond is, kan voor de ander klachten geven.


Het is mijn missie om je mee te nemen op de ontdekkingsreis naar wat jou voedt!