Werkwijze

Hoe gaan we te werk?

Wij vormen samen en team, daarom is het belangrijk dat we allebei samenwerken als een teamgemotiveerd zijn en met elkaar samenwerken. We zijn van elkaar afhankelijk en het vraagt inzet van zowel jouw als mijn kant om een behandeling te laten slagen.

Respectvol, eerlijk en duidelijk met elkaar communiceren maakt het samenwerken nóg prettiger!

Word jouw eigen ‘goeroe’

Word jouw eigen goeroeTegenwoordig heeft iedereen wel een mening over gezond eten en er zijn zoveel voedingsstromen, ‘voedingsgoeroes’ en ideeën over voeding. Wat ik je wil leren, is hoe je jouw eigen ‘goeroe’ wordt; dat je zélf ontdekt welke voeding er echt bij jou past. Dit kun je doen door te meten, bijvoorbeeld door middel van bepaalde bloed- en of ontlasting onderzoeken.

Maar ook door te eten en te ervaren (een innerlijk ‘weten’) kun je ontdekken wat voeding met je doet. Uiteindelijk leer ik je graag hoe je bepaalde (voedings)keuzes kunt maken zodat je mij niet meer nodig hebt. Dat je zelf leert wanneer je iets beter wél of beter niét kunt eten.

Constituties en Ayurveda

Ik ben er ook van overtuigd dat je je het beste kunt voeden naar jouw constitutietype. Ieder mens wordt geboren met een bepaalde constitutie, een soort blauwdruk van het totaal aan al jouw geestelijke en fysieke eigenschappen. In m’n praktijk werk ik veel met de drie constitutietypen ‘Vata’, ‘Pitta’ en ‘Kapha’. Deze termen zijn afkomstig uit de Ayurveda; een gezondheidsleer uit India die al meer dan 3000 jaar oud is. ‘Ayus’ betekent leven en ‘Veda’ staat voor kennis; Ayurveda refereert dus aan de kennis van het leven.

Het klinkt misschien een beetje als een ver-van-je-bed-show… blijf aan de lijn; ik maak in het consult een vertaalslag voor je naar meer bekende termen!

Ver van je bed show; blijf aan de lijn!

Het Energie Herstelplan

Naast de constituties werk ik veel met het Energie Herstelplan. Dit is een Westers stappenplan voor het herstellen van je energie wat geïnspireerd is door de Oosterse geneeskunde. Je leert hoe het gesteld is met je lever, je vertering en je reserve energie, oftewel je (bij)nieren, oftewel je ‘accu’. Ik leer je graag meer over hoe je kunt ‘bijtanken met Superbenzine’ en hoe je je ‘accu’ kunt opladen zodat je meer energie hebt.

 Ik werk het liefst op een praktijkgerichte en concrete manier met je samen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.