Vaginale flora test

Test het interne milieu van de vagina voor €62,90
(excl. verzendkosten)

Test: €52,90
Overige kosten: €10 (materiaal) +
Totaal: € 62,90

Verzendkosten
Setje direct verstuurd vanuit het lab: € 21,18 (totaal: € 84,08)
Setje direct verstuurd vanuit Combi Vitaal: € 19,95 (totaal: € 82,85)

In dit onderzoek test je, door middel van een wattenstaat test op het vaginaal slijmvlies, de gezondheid van je vaginale flora. Daarnaast test je ook de schimmels, gisten (Candida Albicans) en bacteriën. Urogenitale infecties en bacteriële vaginose komen vaak voor bij vrouwen. Deze test geeft inzicht in de klachten, waardoor de eventuele infectie of disbalans kan worden behandeld.

Vaak zie je dat als de vaginale flora uit balans is, er ook een disbalans in de darmen aanwezig is (en andersom). De vaginale flora test kun je eventueel combineren met een ontlasting onderzoek, mail me even als je er niet uitkomt. Ik help je graag bij het maken van een keuze.

Ik wil graag een vaginale flora test bestellen

Stap 1: Mail me je gegevens

Als je een vaginale flora test wilt bestellen, kun je me het beste mailen. Geef in je mail aan dat je dit onderzoek wilt laten uitvoeren en stuur daarbij ook je naam, adres, woonplaats, geboortedatum, BSN (Burger Service Nummer) en telefoonnummer. Geef ook even aan of je het setje direct verstuurd wilt hebben vanuit het lab of vanuit Combi Vitaal.

Stap 2: Maak het bedrag over

Per mail geef ik je een bevestiging en ontvang je de nota. Zodra het bedrag is bijgeschreven op rekening NL 82 INGB 000 5151 281, stuur ik je het test setje toe of vraag ik het test setje voor je aan bij het lab.

Stap 3: Voer het onderzoek uit

Je ontvangt het testsetje (met aanvraagformulier en instructie) en kunt nu zelf gaan testen. Volg de instructieformulieren en als je er niet uit komt, neem dan gerust contact met me op. Stuur het setje op naar het laboratorium en bel twee tot drie dagen nadat je het hebt gestuurd naar het laboratorium om te vragen of het aan is gekomen. Je kunt het laboratorium RP Vitamino/Sanitas Humanitas bellen op dit nummer: +31 (0)113 37 01 70.

Stap 4: Ontvang de uitslag

Gemiddeld duurt het twee tot drie weken voordat de testuitslag binnen is. Zodra de uitslag bij mij binnen komt, stuur ik deze zo snel mogelijk naar jou toe.

Stap 5: Verdere begeleiding naar aanleiding van de uitslag

Heb je behoefte aan nadere toelichting of verdere begeleiding naar aanleiding van de uitslag? Mail me dan gerust voor het maken van een afspraak voor een consult.


Let op: bij de prijs van de vaginale flora test is alleen de uitslag inbegrepen. Voor verdere begeleiding kun je altijd mailen voor het maken van een afspraak voor een consult. 


Neem je gezondheid in eigen handen

De verzekeringen vergoeden helaas niet alle onderzoeken. Je kunt natuurlijk altijd je verzekeringsmaatschappij bellen en vragen of en wat er vergoed wordt. Maar de meeste verzekeringen beseffen nog niet dat de (voedings)status een grote rol speelt bij het ontstaan en verloop van ziekteprocessen. Je kunt wachten totdat verschillende instanties (te laat) wakker worden, maar je kunt ook je gezondheid in eigen handen nemen.