Thaise linzenstoof

Thaise linzenstoof

Ingrediënten voor 2  personen:

2 eetlepels olijfolie
1 cm gember, geraspt
2 teentjes knoflook, geraspt
1 ui, fijn gesneden
1 theelepel Indiase garam Massala
4 tomaten, in blokjes gesneden
250 gram gedroogde (oranje) linzen
500 ml bouillon
1 klein blikje tomatenconcentraat
1 kleine broccoli
Jasmijn rijst
Verse Koriander naar smaak

Bereidingswijze:

Verwarm de olijfolie in een pan met een dikke bodem. Bak de ui, knoflook en gember in de pan. Voeg er vervolgens wat zout en Indiase garam masala aan toe. Doe er als laatste de tomatenblokjes bij en roer het geheel goed door elkaar.

Voeg vervolgens de linzen, bouillon en het blikje tomatenconcentraat aan het mengsel doe. Breng alles aan de kook en verlaag het vuur. Laat het mengsel 20 minuten zacht pruttelen, voeg eventueel nog wat extra bouillon toe.

Kook in de tussentijd de rijst in de rijstkoker of een pan.

Breng het gerecht op smaak met wat peper. Voeg daarna het limoensap van 1 limoen en de broccoliroosjes toe. Laat het mengsel nog 5 minuutjes pruttelen tot het wat ingedikt is.

Schep de rijst op het bord, schep daarover de stoof en bestrooi met koriander.