Tarieven voor consulten

Kosten voor het (1e) consult/intakegesprek

De kosten voor alle consulten zijn €21,50 per kwartier.

Hiervan wordt de bestede tijd afgerond op 15 minuten. Voedings- en Tarieven voor consultendieetadvies is vrijgesteld van BTW. Je kunt een afspraak maken naar aanleiding van je klachten, maar ook naar aanleiding van onderzoeken en doe-het-zelf-testen. Alleen een kennismakingsgesprek is gratis en duurt maximaal 10 minuten. Vooraf moet er duidelijk zijn dat het om een kennismakingsgesprek gaat, anders valt de bestede tijd onder een consult waarvoor € 21,50 per kwartier wordt berekend.

Het eerste consult

Kom je niet ‘binnen’ via een onderzoek of doe-het-zelf-test, dan verloop je het hieronder beschreven traject. Het eerste consult vraagt de meeste tijd en dus ook de nodige kosten. Hieronder staat precies beschreven hoe de kosten zijn opgebouwd. Reken voor het 1e consult op een bedrag tussen € 200 – € 250 dan weet je ongeveer waar je aan toe bent.

Afhankelijk van je klachten, motivatie, houding, vooruitgang en doelen, nemen de vervolgconsulten over het algemeen minder tijd in beslag. De kosten voor het 1e consult zijn opgebouwd uit de voorwerk-, gespreks- en nawerktijd met zowel directe- als indirecte tijd. Hoe dit precies zit, kun je hieronder lezen.

Directe- en indirecte tijd

Binnen het bovenstaande tarief valt zowel de directe- als de indirecte tijd. De directe tijd is de tijd waarin we contact met elkaar hebben. Bijvoorbeeld wanneer we elkaar ‘live’ zien tijdens het consult, elkaar aan de telefoon of op Skype spreken en met elkaar mailen.

De indirecte tijd is de tijd die ik voor jou aan het werk ben waarbij we geen direct contact hebben. Ik ben dan bezig met het bestuderen van je dossier en bepaalde literatuur, het maken van je dieet- of suppletieadvies en het opstellen van het plan van aanpak. Bij ingewikkelde problematiek kan de indirecte tijd oplopen.

Voorwerktijd: 15 minuten (€21,50)

Na het sturen van je ingevulde formulieren en voorafgaand aan een consult, bestudeer ik je dossier. Deze dossierstudie valt onder de indirecte tijd en duurt meestal een kwartier. Bij complexe dossiers kan deze tijd oplopen. Als dit gebeurt, mail ik je en geef ik aan hoeveel tijd ik kwijt ben aan je dossierstudie. Ik wacht jouw bevestiging af voordat ik verder ga met het bestuderen van je dossier.

Lukt het je niet om alle formulieren voorafgaand aan het consult te sturen, dan nemen we dit mee in het consult. Let er dan wel op dat de gesprekstijd een kwartier langer kan duren en bij complexe klachten nog langer (maximaal tot 45 minuten).

Gesprekstijd: 60 tot 90 minuten (€86 tot €129)

Het eerste consult duurt meestal één uur tot anderhalf uur, doorgaans is dit anderhalf uur. In dit consult nemen we samen je dossier door, leg ik je van alles uit en stel ik je allerlei vragen. Gedurende dit gesprek schrijf ik allerlei criteria op waaraan het dieetadvies moet voldoen om je te ondersteunen en je klachten (zo veel mogelijk) te verminderen.

Ook bespreken we of het handig is om een bepaald bloed- en/of ontlasting onderzoek te laten doen. Je kunt van alles onderzoeken wat je maar wilt, maar het is goed om eerst eens rustig te kijken naar de mogelijkheden voordat je voor (dure en) onaangename verrassingen komt te staan.

Mocht het nodig zijn, dan bespreken we tijdens het eerste consult ook de suppletie die je al gebruikt of suppletie die handig is om zo snel mogelijk te gaan gebruiken. Ik kijk dan of het nodig is om bepaalde supplementen te (blijven) gebruiken. Suggesties voor bepaalde supplementen verwerk ik na het consult in je dieetadvies.

Nawerktijd: 30 tot 60 minuten (€43 tot €86)

De nawerktijd bestaat uit het uitwerken van je dieet- en/of suppletieadvies. Ook valt het bestuderen van achtergrondinformatie en literatuurstudie onder de nawerktijd. Ik ben dan als het ware ‘achter de schermen’ bezig om een zo optimaal mogelijk advies voor je te maken. Dit advies krijg je uiterlijk 3 werkdagen na het consult via de mail toegestuurd.

tweede consult en vervolgconsulten

Kosten voor het 2e consult en vervolgconsulten

Afhankelijk van binnenkomende uitslagen van bloed- en/of ontlasting onderzoek, hebben we na 7-8 weken weer contact met elkaar. Het is dan tijd voor de 1e evaluatie, oftewel het 2e consult. Een week voorafgaand aan dit vervolgconsult bestudeer ik eerst weer je dossier en vul jij nogmaals de klachtenregistratie in en stuur je me deze toe.

In het vervolgconsult vergelijken we de klachtenregistraties en is er weer ruimte voor vragen, uitleg en het bijstellen van het dieet en de supplementen. Meestal duurt een vervolgconsult een half uur tot één uur, maar bij complexe klachten kan het oplopen tot anderhalf uur.

3e Consult en ‘onderhoudsconsulten’

Het 3e consult vindt 7-8 weken na het 2e consult plaats en ook hier gaan we evalueren. Meestal zijn er 3 consulten nodig en dan kun je zelf een heel eind verder. Het is namelijk de bedoeling dat je zelf leert wat bepaalde voeding en suppletie met je doet. Sommige cliënten hebben eens in de zoveel tijd behoefte aan een ‘onderhoudsconsult’. Daarvoor kun je me altijd mailen en dan plannen we een afspraak in de agenda.

Vragen na het consult

Vragen na het consultBij het (1e) consult komt er veel informatie op je af. Als je dit laat bezinken, kunnen er vragen in je opkomen. Je kunt deze vragen verzamelen en ze naar me mailen. Zijn het gesloten vragen die met een ‘Ja’ of een ‘Nee’ beantwoord kunnen worden, dan doe ik dit tussendoor. Zijn de vragen open of is er meer uitleg nodig, dan kunnen we ze beter met elkaar doornemen in bijvoorbeeld een telefonisch consult (hier zijn ook de kosten van € 21,50 per kwartier aan verbonden). Voor een telefonisch consult wordt een afspraak gemaakt.

Afspraak annuleren

Als je een afspraak afzegt, doe dit dan 48 uur voor het ingeboekte consult per mail of telefoon. Afspraak annulerenBij niet annuleren of bij annulering minder dan 48 uur van tevoren, wordt 100% van de gereserveerde tijd in rekening gebracht.

Facturering en betaling

Facturering en betalingNa afloop van het consult ontvang je de factuur per mail.
Deze dien je binnen 14 dagen na de factuurdatum te betalen.

Algemene (leverings)voorwaarden

Combi Vitaal levert al haar diensten onder de Algemene (leverings)voorwaarden.
Via onderstaande links kun je deze bekijken:

Algemene Voorwaarden Combi Vitaal


Leveringsvoorwaarden Combi Vitaal