Poké Board: een bord vol heerlijks!

Poké Board

Geïnspireerd op de Poké Bowl: het Poké Board! Een bord vol heerlijks 😛

Ingrediënten voor 2  personen:Poké Board Poké Bowl

Rijst:
2 porties (gekookte) Basmati-/Pandan-/Jasmijn rijst
2 eetlepels olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 bouillonblokje – kip- of tuinkruiden
1 teentje knoflook, geraspt

Tomatensmiksel:
3 tomaten
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels tamari
1 teentje knoflook
1 cm verse gember
Snufje zout

Eiersmaksel:
5 eieren
3 eetlepels water
1 teentje geraspte knoflook

Overig:
1 rode paprika in reepjes
2 avocado’s in plakjes
Halve komkommer in plakjes, geschaafd met een kaasschaaf
Kwak mayo
Tamari

Bereidingswijze:

Kook de rijst of gebruik rijst die al gekookt is. Warm 2 eetlepels olijfolie op, voeg daar de gesnipperde ui aan toe en bak tot het glazig ziet. Verkrummel het bouillonblokje en voeg toe aan de uien in de pan. Voeg vervolgens de rijst toe en roer het geheel goed door. Rasp tenslotte een teentje knoflook over de rijst heen en roer nogmaals goed door. Zet het vuur uit.

Snijd voor het tomatensmiksel 3 tomaten in blokjes. Voeg vervolgens de olijfolie en Tamari toe. Rasp de knoflook en gember er over heen. Voeg een snufje zout toe en roer het geheel goed door.

Klop voor het eiermengsel 5 eieren los en voeg het water er aan toe. Klop het geheel goed door, rasp vervolgens een teentje knoflook en voeg dit toe aan het mengsel. Zet een pan op het vuur. Als de pan goed heet is, doe je het eiermengsel in de pan en gebruik je een spatel om het steeds van de bodem te schrapen. Zo krijg je scrambled eggs. Ga door tot het mengsel uit gestolde delen bestaat.

Leg de rijst op een bord, drapeer het tomatensmiksel en het eiersmaksel half over de rijst. Voeg de paprikareepjes, avocadoplakjes en plakjes komkommer toe, het hoeft niet perfect gerangschikt 😉 Doe er een kwak mayo op, giet daar naar smaak nog wat Tamari overheen en eet smakelijk!