Pittige spitskool met kapucijners en rijst
Ingrediënten voor 2 personen:
Voor de spitskool:
1 teentje knoflook
1 grote witte ui
2 eetlepels extra vierge olijfolie
Madame Jeanette peper, in stukjes gesneden (naar behoefte)
½ (kippen)bouillonblokje, in stukjes gehakt
1 spitskool, in kleine reepjes
Voor de kapucijners:
2 eetlepels extra vierge olijfolie
1 teentje knoflook
1 centimeter rode peper
1 potje kapucijners in vocht
½ (kippen)bouillonblokje, in stukjes gehakt
1 rode puntpaprika
Serveer met basmati rijst
Voor de spitskool:
Snijd het teentje knoflook en de witte ui in blokjes. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak hierin de knoflook en ui. Voeg (als de ui glazig ziet) een beetje Madame Jeanette peper in stukjes gesneden toe en roer goed. Voeg daarna het halve in stukjes gehakte (kippen)bouillonblokje toe. Voeg vervolgens de spitskool toe en roer om de 2 minuten in het gerecht totdat de spitskool beetgaar is.
Voor de kapucijners:
Snijd het teentje knoflook en de rode peper in kleine blokjes. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak hierin de knoflook en rode peper. Voeg vervolgens het potje kapucijners met vocht toe en daarna het halve in stukjes gehakte (kippen)bouillonblokje. Roer goed en laat een beetje pruttelen. Als het te dik wordt, schenk je er wat water bij. Snijd de puntpaprika door de helft, vervolgens in smalle reepjes en doe dit in de pan. Roer het door elkaar, laat het gerecht 3 tot 5 minuten smoren en serveer het gerecht met spitskool en basmati rijst.
Eet smakelijk!