Het licht gezien met voeding

‘Het licht gezien met voeding’ gepubliceerd op Natuur Diëtisten Nederland

Omdat men elke dag eet, denkt men verstand van voeding te hebben. Sommigen eten volgens de schijf van vijf, anderen eten gemaksvoedsel en weer anderen zweren bij alleen rauwe groenten en fruit of alleen bruine rijst. Eten bestaat niet alleen uit chemische componenten (brandstoffen, beschermende stoffen en bouwstoffen); het is meer.

‘Je eet licht’ zegt de antroposoof

Alles wat we eten is direct of indirect uit de aarde voortgekomen.We zijn verbonden met de aarde omdat we elke dag voedsel nodig hebben. ‘Je eet licht’ zegt de antroposoof . Planten transformeren het zonlicht tot eetbaar en verteerbaar licht. Zonlicht levert de energie die planten nodig hebben om koolzuurgas om te vormen tot stof. Het zonlicht wordt daarmee opgeslagen in de plant. Bij het verteren komt licht weer vrij. Het is dan ook de lichtkwaliteit van het eten die mede bepaalt hoe ge-zon-d het is. Kunstlicht levert minder (licht) kwaliteit. Zonlicht levert niet alleen vitamine D op maar ook via het voedsel een ver(licht)ing in bredere zin.

Biofotonen: vitaliteit en ‘verlicht’ zijn?

Professor Fritz Albert Popp en medewerkers hebben via hun studies aangetoond dat vele biologische systemen in staat zijn om elektromagnetische golven zoals zonlicht te produceren, ontvangen en op te slaan. Alle levende organismen – ook de mens – geven als het ware licht door het uitzenden van lichtpakketjes (biofotonen genoemd) met een golflengte van 200 tot 800 nanometer. Zo komen gegevens en ervaringen uit de serie ‘Startrek’ steeds dichter bij. Voedsel heeft naast de chemische samenstelling ook nog een energetisch aspect.

Popp heeft aangetoond dat voedsel energie (biofotonen= kleine energiepakketjes) uit zonlicht opneemt. Hoe meer lichtenergie het voedsel kan opnemen (zoals bij biologisch-dynamische geteelde voeding en zongerijpte vruchten), des te voedzamer het is. De mens die dit ‘lichtrijke’ voedingspakket binnenkrijgt wordt gevoed met vitale energie. Voor het lichaam geldt dan hoe meer lichtenergie het kan opslaan uit zonlicht en voedsel, des te krachtiger het elektromagnetische veld en des te meer energie er beschikbaar is voor genezingsprocessen en het behoud van een goede gezondheid.

Literatuur:

Integrative Biophysics, Fritz-Albert Popp, Kluwer Academic Publishers Group, 2003, ISBN: 1402011393

Gepubliceerd op 17 november 2011 op de website van Natuur Diëtisten Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.