Haaranalyse

Haaranalyse: mineralen test in haren €140
(excl. verzendkosten)

De haar analyse laat zien of er tekorten zijn aan mineralen en spoorelementen of dat er een belasting is met zware metalen

Test (€133)
Overige kosten (€13 – materiaal & interpretatie van de uitslag) +
Totaal €146

Verzendkosten
Setje direct verstuurd vanuit het lab: € 21,18 (totaal: € 167, 18)
Setje direct verstuurd vanuit Combi Vitaal: € 19,95 (totaal: € 165,95)

Een haaranalyse op het onderzoeken van de mineralen is een goed hulpmiddel om onbalans in je cellulaire stofwisseling op te sporen. Je hoeft niet meteen een pluk haar van je hoofd af te knippen; ook het schaamhaar is hier geschikt voor.

De uitslag van deze test laat zien of er tekorten zijn aan mineralen en spoorelementen. Daarnaast geeft de test informatie over eventuele belasting met zware metalen over een langere periode (drie maanden).

Klinische klachten

Een analyse van het haar verklaart klinische klachten zoals CVS (Chronisch vermoeidheids Syndroom), ADHD, ADD, allergieën, haaruitval, huidaandoeningen, reumatische aandoeningen, vage klachten (die al een tijdje bestaan) en therapieresistentie. Je kunt een haaranalyse laten doen als preventief onderzoek, voor het beoordelen  van een lopende behandeling en voor het bepalen van een vervolgtherapie. Het is een betrouwbare en nauwkeurige diagnostische meting.

Wat wordt er gemeten?

ICPMS is een methode om de elementen in het haar te meten. Bij de haaranalyse worden er 39 elementen in je haar via de ICPMS methode gemeten:

 • aluminium, antimoon, arsenicum
 • barium, beryllium, bismut, borium
 • cadmium, calcium, chroom
 • fosfor
 • germanium
 • ijzer, jodium
 • kalium, kobalt, koper, kwik
 • lithium, lood
 • magnesium, mangaan, molybdeen
 • natrium, nikkel
 • platina
 • rubidium
 • selenium, strontium
 • thallium, thorium, tin, titanium
 • uranium
 • vanadium
 • zilver, zink, zirkonium en zwavel.

In dit artikel kun je meer lezen over de betrouwbaarheid van een haar analyse

Ik wil graag een haaranalyse bestellen

Stap 1: Mail me je gegevens

Als je een haaranalyse wilt bestellen, kun je me het beste mailen. Geef in je mail aan dat je dit onderzoek wilt laten uitvoeren en stuur daarbij ook je naam, adres, woonplaats, geboortedatum en telefoonnummer. Geef ook even aan of je het setje direct verstuurd wilt hebben vanuit het lab of vanuit Combi Vitaal.

Stap 2: Maak het bedrag over

Per mail geef ik je een bevestiging en ontvang je de nota. Zodra het bedrag is bijgeschreven op rekening NL 82 INGB 000 5151 281, stuur ik je het test setje toe of vraag ik het voor je aan bij het laboratorium.

Stap 3: Voer het onderzoek uit

Het test setje (inclusief aanvraagformulier en instructie) wordt naar jouw huis gestuurd; je kunt nu zelf gaan testen. Volg de instructieformulieren en als je er niet uit komt, neem dan gerust contact met me op. Stuur het setje op naar het laboratorium en bel twee tot drie dagen nadat je het hebt gestuurd naar het laboratorium om te vragen of het aan is gekomen. Je kunt het laboratorium RP Vitamino/Sanitas Humanitas bellen op dit nummer: +31 (0)113 37 01 70.

Stap 4: Ontvang de uitslag

Gemiddeld duurt het twee tot drie weken voordat de testuitslag binnen is. Zodra de uitslag bij mij binnen komt, maak ik de interpretatie en stuur ik het zo snel mogelijk naar jou toe.

Stap 5: Verdere begeleiding naar aanleiding van de uitslag

Heb je behoefte aan nadere toelichting of verdere begeleiding naar aanleiding van de uitslag? Mail me dan gerust voor het maken van een afspraak voor een consult. De haaranalyse kun je eventueel combineren met een ontlasting onderzoek, maar dat hoeft niet per se.


Let op: bij de prijs van de haaranalyse is alleen de uitslag en een interpretatie inbegrepen. Voor verdere begeleiding kun je altijd mailen voor het maken van een afspraak voor een consult. Hiervoor worden de tarieven van een consult berekend, waarnaast een kwartier aan indirecte tijd ter voorbereiding op het consult. 


Neem je gezondheid in eigen handen

De verzekeringen vergoeden helaas niet alle onderzoeken. Je kunt natuurlijk altijd je verzekeringsmaatschappij bellen en vragen of en wat er vergoed wordt. Maar de meeste verzekeringen beseffen nog niet dat de (voedings)status een grote rol speelt bij het ontstaan en verloop van ziekteprocessen. Je kunt wachten totdat verschillende instanties (te laat) wakker worden, maar je kunt ook je gezondheid in eigen handen nemen.