Geitenkaas maaltijdsalade

Geitenkaas maaltijdsalade

Ingrediënten per persoon:Geitenkaas maaltijdsalade

1 wortel
1/2 rode ui
1 plak geitenkaas
2 eetlepels pijnboompitten
1,5 eetlepel mayonaise
1 theelepel mosterd
3 theelepels azijn
1 theelepel honing
Zout (naar smaak)
75 gram (gemengde) sla
Zwarte peper (naar smaak)
Nog 2 theelepels honing

Bereidingswijze:

Rasp de wortel en snipper het halve rode uitje fijn. Doe dit in een kom. Zet de heteluchtoven op 150 graden Celsius en haal het rooster er uit. Leg een stuk bakpapier op het rooster en leg daar het stuk geitenkaas op. Als de oven warm is, doe je dit op het rooster in de oven. Laat de kaas maximaal 20 minuten in de oven warm worden.

Doe in de tussentijd de pijnboompitten in een pan en zet het vuur zachtjes aan. Houd ze tussendoor goed in de gaten, anders verbranden ze!

Doe de mayonaise, mosterd, azijn en honing in een bakje, roer het door elkaar en breng het op smaak met wat zout. Schep de dressing door de wortel en ui heen. Snijd de tomaat in blokjes en schep dit voorzichtig door de wortel, ui en dressing heen.

Check je pijnboompitten en schud ze om!

Was de sla en maak de sla droog in een sla centrifuge. Leg de sla vervolgens op een bord.

Check je pijnboompitten en schud ze om!

Doe over de sla het ‘prakje’ met wortel, ui, tomaat en de dressing. Leg daarop de plak geitenkaas. Strooi er vervolgens wat (versgemalen zwarte) peper overheen.

Check je pijnboompitten en schud ze om! Zijn ze bruin? Doe dan 2 theelepels honing bij de pijnboompitten in de pan. Roer het geheel door en doe dit over de geitenkaas en de rest van de salade.

Tadaaaa, eet smakelijk!