Artiest & Voeding

Voeding voor artiesten

Entertainen is een topsport. Of je nou drummer, gitarist of zanger bent, op het podium entertain je je publiek en verbruik je veel energie. Zelf zing ik als (achtergrond) zangeres in een reggae band en valt het me op dat de artiestenwereld nou niet bepaald gezond voor je is. Veel repeteren, reizen, laat naar bed, ongezond eten, roken en alcohol drinken is heel ‘normaal’. Kortom: allerlei dingen die het lichaam uitputten!Charleston_Hot_peppers_white_background

Als je je lichaam zo uitput, krijg je op den duur last van klachten. Misschien niet in het begin, maar de eindrekening gaat een keer komen. ‘Ineens’ heb je last van je hand en kun je geen gitaar meer spelen. Of je wilt je publiek aanmoedigen tot dansen, maar door de stekende pijn in je schouders kun je je armen niet boven je hoofd bewegen. Of je moet na een optreden drie dagen op de bank liggen om bij te komen.

Zelf heb ik eens meegemaakt dat door vermoeidheid m’n stem weg was bij m’n solo nummer. Niet handig!

Persoonlijk Artiestendieet ‘Ital is Vital!’

Hoe houd je jezelf als artiest in topconditie? Door jezelf goed te voeden! Vandaar dat ik een persoonlijk dagmenu met verschillende variaties ontwikkelde, speciaal voor artiesten. Het geeft je vitaliteit, dus heet het ‘Ital is Vital!’

Deze benaming is geïnspireerd vanuit het Jamaicaans. ‘Ital’ is afgeleid van het Engelse woord ‘Vital’, dus eigenlijk zeg je twee keer hetzelfde 😉 Ik zie natuurvoeding als basis voor het voeden van je lichaam tot en met je ziel; het heeft op zoveel verschillende vlakken een vitale doorwerking.

Ik wil graag ‘Ital is Vital!’

Wil je ‘Ital is Vital!’ bestellen, stuur me dan een mail met je adresgegevens (naam, adres, postcode/woonplaats). Geef voor het gemak ook even in de mail aan dat je ‘Ital is Vital!’ wilt bestellen. Je kunt het bedrag van €77 overmaken op rekening NL 82 INGB 000 5151 281. Als het bedrag is bijgeschreven, stuur ik jou formulieren toe die je invult. Stuur mij de ingevulde formulieren per post of mail terug en dan maak ik het artiestendieet ‘Ital is Vital!’, speciaal voor jou op maat gemaakt.