Wat cliënten over Combi Vitaal zeggen… aanbevelingen en reacties zie je hier

Tevreden cliëntenHier kun je meer lezen over wat tevreden cliënten schrijven over Combi Vitaal


Ismahane Ben Smail

Ik nam contact op met de natuurgeneeskundige praktijk Gottswaal omdat ik ten einde raad was. Hier werd ik begeleid door Ellen Geestman die daar als freelance natuurdiëtist werkzaam was. Al anderhalf jaar lang liep ik met klachten waar noch de huisarts noch de specialisten zich raad mee wisten, waarna ik doorverwezen werd naar een psycholoog!

De klachten waren lastig om mee te leven en beangstigend, omdat het beestje geen naam kreeg. In de reguliere sector waren ze wel geslaagd de ergste zaken uit te sluiten, maar ze konden me niet vertellen waar de spiertrekkingen en spierkrampen vandaan kwamen, net zoals de enorme vermoeidheid en somberheid.

Hier had ik veel frustratie en angst over, maar bovenal voelde ik me erg eenzaam in dit hele proces. Het contact met Ellen voelde vanaf het eerste moment al meteen goed.

Ik kreeg zeer snel antwoord op mijn mail en de toon was heel hartelijk. Na het eerste gesprek kreeg ik huiswerk: er werd van alles over mijn medische achtergrond gevraagd, dit vond ik fantastisch. Het gaf me het zeer geruststellende gevoel dat alle aspecten van mijn gezondheid en mijn leefstijl mee zouden worden genomen in de onderzoeken.

Het was als een warm bad: de uitgebreide gesprekken, de antwoorden op zoveel vragen, Ismahanede duidelijke uitleg over de oorzaken, de onderzoeken en de uitslagen. En de geweldige begeleiding om het strakke dieet in te regelen. Door het eindeloze geduld, luisterend oor en doordat ik heel serieus werd genomen, verdween de angst en zijn mijn klachten nu voor 80% weg. Ik ben er nog niet; er is nog werk aan de winkel, maar ik ben in goede handen en mijn dankbaarheid is enorm.

Vandaag 2,5 jaar later voel ik me fit, energiek, zijn de vitaminen en mineralen op pijl en krijg ik regelmatig complimenten dat ik straal. Ik sport 4 keer per week en schilder. Veel mensen zien mij als inspirerend voor hen. Dit is een groot compliment, wat ik graag deel met mijn steun en toeverlaat Ellen.


Roos

Ellen’s aanpak zou ik omschrijven als niet-autoritair adviserend. In het begin moest er natuurlijk een dieet gevolgd worden maar het doel was helder: om dit op termijn stukje bij beetje los te kunnen laten en me meer te kunnen laten leiden door gevoel.
Door de sessies is mij duidelijk geworden in welke situaties mijn lichaam gevoelig zou kunnen reageren en wanneer het meer kan hebben. Ze heeft me ook oplossingen aangedragen voor wanneer ik er nog niet aan toe was om bepaalde concessies op dieetgebied te doen. Dat gaf me de ruimte om zelf te kiezen wanneer ik me strak aan de richtlijn wilde houden en wanneer niet.
Voor mij was dat heel belangrijk om uit een goed-fout denken te komen en milder te zijn voor mijn buik.
Als ik het ruimer bekijk, heeft Ellen me geholpen bij de omschakeling van gevoerd worden naar kiezen wat voedend voor mij is.

Thea

In 2011 had ik allerlei klachten: een gevoel van een “luchtbel” (brok) in de keel wat een soort boeren tot gevolg had, hoofdpijn, pijn achter het borstbeen en in de maagstreek, vermoeidheid, me beroerd en misselijk voelen. Via de huisarts heb ik toen allerlei onderzoeken gehad: een bloedonderzoek, hartcardiogram , gastroscopie, echo van de gal- en maagstreek, de lever en de alvleesklier, een evenwichtsonderzoek en een CT-scan van de buikstreek.
Al die onderzoeken leverden niets op. De huisarts concludeerde daarop dat het wel om psychische oorzaken zou gaan. Ik wist van mezelf echter vrij zeker dat dat niet het geval kon zijn.
Ik heb toen via de Natuurgeneeskundige praktijk Gottswaal een ontlastingsonderzoek laten doen. Daaruit bleek dat ik een verstoorde darmflora had. Een nader bloedonderzoek gaf aan dat mijn vitamine D-gehalte zo laag was, dat het niet meer in een waarde uitgedrukt kon worden.
 
Telefonische begeleidingBij Gottswaal kreeg ik begeleiding van Ellen Geestman. Omdat ik in het zuiden van ons land (op erg grote afstand) woon, vond die begeleiding plaats via e-mail en telefonisch contact. Voor een buitenstaander klinkt dat misschien vreemd in de oren, maar het werkte prima. De afspraken klopten altijd en het contact verliep steeds prettig. De begeleiding, waarover ik heel tevreden was, heeft ruim twee jaar geduurd en nu, inmiddels anderhalf jaar later, voel ik me nog steeds prima!

Astrid Linskens uit Zandvoort

Ik had nooit gedacht dat een dieet, samengesteld door natuurdiëtiste Ellen Geestman, zoveel van mijn klachten zou kunnen verbeteren, oftewel AL mijn klachten waren al na een paar maanden helemaal weg! Klachten als chronisch moe zijn, jeukaanvallen, misselijkheid ‘s nachts, een slechte leverfunctie, eczeem in mijn gezicht, constant hongergevoel en opgeblazen gevoel na eten: allemaal helemaal weg.
Heerlijk én ik had veel meer energie!
Uiteindelijk ga ik dan toch weer slordiger eten, maar als ik dan terugga naar het basisdieet, dan voel ik me na een paar dagen alweer helemaal oké. Wat nog een extra kadootje was: ik ben in 3/4 jaar tijd zo’n 10 kilo afgevallen, omdat ik door het dieet veel volwaardigere voeding at en totaal geen trek had in tussendoortjes, chips en chocola.
 
Kortom, een dieet op maat van natuurdiëtiste Ellen Geestman is een echte aanrader! Ook vanwege haar superprettige begeleiding! Het was eigenlijk geen dieet maar meer een plan om m’n energie te herstellen voor mij!!

Marion

Als eeuwige lijner en altijd op zoek naar de ultieme oplossing kwam ik op de site van Combi Vitaal terecht. “Dit is het!”, dacht ik en ik mailde voor een afspraak. Ik stopte met lijnen en begon d.m.v. consulten en het huiswerk aan mezelf te werken. Dit was geen makkelijke tijd. Ik ging door berg en dal en niet iedereen in mijn omgeving was blij met de veranderingen die ik door ging voeren.
 
Als ik bij Ellen kwam, namen we alles wat er gebeurd was weer even door en met de adviezen kon ik weer verder. Ik heb de begeleiding als heel prettig ervaren en het was een heel vertrouwd gevoel om alles kwijt te kunnen aan iemand die je begrijpt.
Ondanks dat Ellen jonger is dan dat ik ben (ze had qua leeftijd een kind van me zou kunnen zijn), heb ik dat gevoel nooit gehad.
Eigenlijk was dat ook wel prettig, want als de kinderen ter sprake kwamen, dan kon ze zich makkelijk in hen verplaatsten en mij met tips weer op pad sturen. Twee jaar ben ik langsgekomen. Dat is voor mij uniek, want met alles waar ik aan begin slaat na een half jaar de verveling toe en haak ik af. Ik heb geleerd hoe ik goed voor mezelf kan zorgen en ben een stuk zelfverzekerder geworden (ook wat betreft mijn lijf)!

Hans van Schip

“Ellen’s adviezen zijn in één woord… geweldig. Voel me met haar adviezen beter dan ooit!”

Hans - profiel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.