Broccolistoof met quinoa en kikkererwten

Boccolistoof met quinoa en kikkererwten

Ingrediënten voor 2 personen:Broccolistoof met quinoa en kikkererwten

1 teentje knoflook
1-3 centimeter rode peper
1 grote witte ui
2 eetlepels extra vierge olijfolie
1 kopje water
1 (kippen)bouillonblokje, in stukjes gehakt
200 gram gaar gekookte quinoa
1 grote broccoli, in hakmachine fijngemalen
1 blikje kikkererwten
4 plakjes gerookte zalm
2-4 gekookte eieren, in plakjes/partjes gesneden

Eventueel:

Een snufje zwarte peper
2 theelepels kappertjes
1/4 rode paprika

Recept:

Snijd het teentje knoflook en de rode peper in stukjes en de witte ui in blokjes. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en smoor hierin de knoflook, rode peper en ui. Voeg (als de uien glazig zien) 1 kopje water toe en voeg het in stukjes gehakte (kippen)bouillonblokje toe. Roer goed en voeg vervolgens de quinoa, broccoli en kikkererwten toe. Stoof het gerecht in 10 minuten gaar met het deksel op de pan.

Serveer de schotel met de plakjes gerookte zalm (eventueel bestrooid met zwarte peper, kappertjes en dunne reepjes rode paprika) en de gekookte eieren.

Je kunt deze schotel ook laten afkoelen, in de koelkast bewaren en de volgende dag als lunch eten.

Eet smakelijk!